Ga naar de homepage Normale lettergrootte instellen Grote letters instellen prikkelarme website Deze pagina afdrukken

Geluk: Inleiding - Wat heet geluk?

Een heel eenvoudige samenvatting van geluk is: goed in je vel zitten. Maar hoe kom je zover dat je goed in je vel zit. Voor iedereen is dat weer anders, want elk mens is anders. Het komt erop neer dat het van belang is je tijd op de juiste manier te leven.

Enkele voorbeelden:
Het is vaak zo dat het doen van leuke dingen belangrijk is voor geluk.
Sociale contacten kunnen het leven veel meer kleur geven.  Materiaal aanschaffen geeft meestal een korte kick en daarna een kater. 

Jezelf vergelijken met anderen ( jaloezie) is ook onverstandig (en eigenlijk niet echt mogelijk, het gras is immers altijd groener bij de buren). Dat zijn een paar wijsheden die je kunnen helpen. Hoewel geluk ervaren niet altijd op recept te verkrijgen is.

'Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij die zien'

(Leo Tolstoy, Russisch romanschrijver 1828-1910)

In de volgende stukjes vertellen mensen wat zij vinden van geluk. Hoe zij proberen gelukkig te zijn. Het zijn mensen met een psychiatrische beperking die ondanks dat zin aan en zin in hun leven weten te geven.
Sommigen zijn gewoon gelukkig, ook dat kan. Velen zijn in meer of mindere mate gelukkig, maar zijn toch best tevreden. Het doen aan herstel kan vaak positieve impulsen geven aan mensen, doordat je samen met anderen heel veel kunt leren en delen over geluk.

Geïnteresseerd?

Lees de hier de bevindingen van mensen die hun persoonlijke, eigen visie geven op wat voor hen geluk is. Wat zij doen en laten om zo gelukkig mogelijk te zijn. Misschien kan het jou helpen.

 

Logo Riwis Zorg & Welzijn